'Ismail Ilgün is een wereldverbeteraar'
Entertainment

'Ismail Ilgün is een wereldverbeteraar'.

In de Nieuwe Kerk Amsterdam is van 16 september tot en met 4 februari de tentoonstelling 'We Have a Dream' te bewonderen.

Aan wie moet u bij het horen van die uitspraak als eerst denken? Juist, Martin Luther King. De tentoonstelling gaat dan ook over drie wereldberoemde personen die grote invloed hadden op de geschiedenis van de twintigste eeuw: Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela.

Bovenstaande personen waren met name actief tegen rassendiscriminatie en sociale ongelijkheid en groeiden uit tot rolmodellen die ook vandaag de dag nog inspirerend werken voor menig persoon.

Kemal Rijken besloot voor de tentoonstelling ook enkele 'wereldverbeteraars van nu' aan een interview te onderwerpen. Niets mis mee, lijkt ons.

Totdat ons oog valt op wereldverbeteraar (en parttime tuigvlogger) Ismail Ilgün. Zijn bijdrage aan de samenleving bestaat vooral uit het filmen van zinloos geweld, maling aan politie en justitie hebben en vooral veel uitslapen. Toch leek het Rijken goed om te weten te komen wat Gandhi, King en Mandela voor Ilgün betekenen.

Zou "Izzy van de vlogs" eigenlijk wel weten wie het zijn? Ze hebben immers nooit voor een supermarkt rondgehangen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →