Israël beledigend L'Oreal-moslimmodel uit campagne 

23 januari 2018 - 10:35

Zo, zo. Die durft, die Amena Khan. Het dertigjarige model uit Canada, woonachtig in Groot-Brittannië, was recent te bewonderen in hoofddoek-promotende reclamespotjes van cosmeticabedrijf L'Oreal.

Khan heeft daar nu zelf de stekker uit getrokken, naar eigen zeggen door de consternatie die is ontstaan nadat twitteraars wat oude tweets op haar account ontdekten. Die tweets bevatten zeer ruwe en beledigende teksten jegens Israël.

Zo schreef Khan over een "sinistere en illegale staat", "een land dat volzit met kindermoordenaars" en dat Israël verantwoordelijk is voor "marteling, moord, verkrachting en genocide".

Pas nadat de ophef des doods ten prooi viel aan de arme Khan kwam er een excuus (omdat het moet) van de hoofdpersoon. Khan "discrimineert helemaal niet". Nee, "ze staat juist voor positiviteit en diversiteit". Oh ja, "sorry aan diegenen die zich aangesproken voelen door de inhoud van de tweets".

Afijn, van enkele screening lijkt bij L'Oreal dus blijkbaarbaar geen sprake. Dat maakt verder ook niet uit, het excuus van Khan is op de burelen aldaar ontvangen met luid applaus. En ze leefden nog lang en gelukkig.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie