Israël sloopt Nederlands ontwikkelingsproject 

30 juni 2017 - 10:30

Het Israëlische leger heeft een ontwikkelingsproject ter waarde van een half miljoen euro, dat vorig jaar door Nederland werd betaald, gesloopt. Het gaat om 96 zonnepanelen en andere apparatuur voor de elektriciteitsvoorziening van het Palestijnse dorp Jubbet adh Dhib.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is niet bepaald gecharmeerd van de actie. “Wij hebben direct ernstig geprotesteerd bij de Israëlische autoriteiten en aangedrongen op teruggave van goederen”, aldus woordvoerder Chris Bakker volgens het AD. COGAT, het Israëlische bestuur op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, beweert echter dat de zonnepanelen illegaal waren. “De noodzakelijke vergunningen ontbraken. Er is nu ook een bouwverbod voor zonnepanelen in het dorp opgelegd.”

Dure geintjes
Helaas is het niet de eerste keer dat Israël wat onhandig omspringt met projecten die door onze belastingcenten gefinancierd zijn. Eerder werd al beslag gelegd op door Nederland betaalde landbouwmachines voor Palestijnse boeren. Ook de boetes die de boeren aan het Israëlische leger moesten betalen om de machines terug te krijgen, nam Nederland voor haar rekening. In 2000 werd een haven in aanbouw beschoten. Hierbij ging de Nederlandse bijdrage van 23 miljoen euro letterlijk in rook op.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie