Israël dropt waarschuwingsfolders boven Gaza 

20 april 2018 - 10:10

Tja, ze kunnen niet zeggen dat ze vooraf niet gewaarschuwd zijn. Het Israëlische leger heeft vanochtend pamfletten boven de Gazastrook afgeworpen waarin Palestijnen worden gewaarschuwd niet bij het hek op de grens met Israël te komen. 

Want ook vandaag vindt de Mars van de Terugkeer plaats. Alweer?! Ja, en dat zal ook nog wel even blijven duren. Dit jaar zal elke vrijdag het decor zijn van protesterende Palestijnen die vinden dat het hún land is, allemaal vanwege het zeventigjarige bestaan van Israël.

Protesteren is één ding, maar Israël stelt dat dit meer weg heeft van "gewelddadige onrust" en waarschuwt eventuele participanten van de demonstratie. "De terreurorganisatie Hamas gebruikt jou om terreuraanslagen uit te voeren. Kom niet te dicht bij de hekken. U wordt verzocht niet deel te nemen aan gewelddadigheden tegen het Israëlische leger en burgers."

Overigens is dit dezelfde waarschuwing als die Israël al tig keer eerder gedaan heeft, maar aangezien de hele wereld vervolgens verontwaardigd reageerde op het neerknallen van Palestijnen die te dichtbij kwamen en de Palestijnen zelf de boodschap ook niet schijnen te begrijpen (hoog analfabetisch gehalte inwoners?), legt het land het nog maar een keertje uit.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie