Dekker

Israël wil opheldering over NL's schoolboek 

28 mei 2015 - 16:36
Naftali Bennett, de Israëlische minister van Onderwijs, overweegt een brief naar uitgeverij Noordhoff te sturen waarin hij aanpassingen eist in een Nederlands schoolboek voor geschiedenis. Dat zeggen bronnen in Israël.
Volgens het ANP heeft hij gisteravond over de kwestie gebeld met staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs). Verscheidene Israëlische media berichtten gisteren dat het boek van de Nederlandse uitgever onjuiste anti-Israëlische passages bevat en mogelijk bijdraagt aan ophitsing. Volgens de Israëlische ambassade in Den Haag wordt een eenzijdig beeld geschetst omdat er in het boek niet wordt gerefereerd aan Arabische wreedheden tegen Joden voor het ontstaan van Israël. Noordhoff: 'Wij waren zorgvuldig' Een woordvoerder van Noordhoff zei gisteren over de ophef: "Wij stellen het lesmateriaal met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samen en zijn van mening dat we de feiten zorgvuldig en in de juiste verhouding hebben weergegeven." Bennett neemt daar geen genoegen mee. 'Kwaliteitscontrole bij uitgever Noordhoff hapert' Ook de Nederlandse ambassadeur in Israël, Caspar Veldkamp, heeft bedenkingen bij de verklaring van Noordhoff. "Ik vrees dat er toch iets mis is gegaan in de kwaliteitscontrole bij uitgever Noordhoff. De geschiedenis lijkt hier eerder suggestief weergegeven dan in de juiste verhouding geplaatst, zoals hun woordvoerder beweert", zei hij tegen het ANP. 'Begin was geen terrorist' Vooral het etiket 'terrorist', dat de latere Israëlische premier Menachem Begin krijgt opgeplakt, is slecht gevallen. Begin zat in 1946 als een van de leiders van de verzetsbeweging Irgun onder meer achter de aanslag op het King David Hotel in Jeruzalem, waarbij 91 doden vielen.
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie