Israëliër verveelde zich, deed 'duizenden' bommeldingen
Buitenland

Israëliër verveelde zich, deed 'duizenden' bommeldingen.

De 20-jarige Amerikaanse Israëliër Michael Kadar is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor het doen van duizenden valse bommeldingen.

Kadar, een autist met een hersentumor, deed de meldingen bij luchtvaartmaatschappijen, scholen, ziekenhuizen en Joodse instellingen. De man ging zelfs zó ver, dat hij geregeld vertelde kinderen te hebben gegijzeld die hij dreigde dood te schieten.

De meldingen bleven niet zonder impact. Vliegtuigen maakten noodlandingen en instellingen werden ontruimd en geëvacueerd.

Verveling en vermaak

Hij zou de telefoontjes hebben gepleegd met een stemhervormer en een applicatie gebruikt hebben die zijn identiteit verborgen hield. Zijn redenen? Verveling en vermaak. Frappant: Ondanks dat Kadar vorig jaar maart al werd opgepakt, slaagde hij erin vanuit de gevangenis nog drie meldingen te doen.

Voor de veroordeling komt de autistische stoornis van de man in ieder geval van pas. Had hij dat niet gehad, dan had de rechter hem naar eigen zeggen een gevangenisstraf opgelegd van zeventien jaar.

Alle artikelen geladen. Overzicht →