#istandwithfamke

#istandwithfamke 

24 september 2020 - 12:31

Jeroen Pauw bombardeerde eigenhandig de domste en stomste vlogger van Nederland, die treiterturk van wie ik de naam alweer ben vergeten, tot lieveling van de msm. Contracten, columns, tv-optredens: het kon niet op. Treitervlogger Ismail Ilgun (Google is my best friend) werd cult, iedereen wilde met hem op de foto, hij reed auto’s die ik met mijn geweldloze werkzaamheden niet kan betalen en we leefden nog lang en gelukkig.

De treiterturk werd niet afgemaakt door Jeroen, laat staan gefileerd. Treiterlul mocht zijn domheid etaleren en raakte bevriend met bekend Nederland. Treitervlogger mag dan retedom, stom, crimineel en jong zijn, er werd een pad geëffend naar een carrière door mediamensen die zichzelf schouderklopjes gaven dat ze ook ‘ns een randjongere hadden gesproken. Je zou ze bijna een divibokaal geven. O wacht, dat gebeurde vast ook.

Eva Jineks enige wapenfeit is dat ze een vrouw met boobies is (dit kán een pleonasme zijn,maar in deze tijden toont de voorgaande zin vooral inclusiviteit). Ze is een soort Neelie: de enige vrouw zodat bedrijven en omroepen kunnen zeggen ‘ja, maar we hebben een vrouw!’. En als enige vrouw mag je niet falen; het mág gewoonweg niet. Eva kreeg de kans om ‘vlieguren’ te maken en aangezien geen enkele andere vrouw die kans kreeg bij de Publieke Omroep, kon ze niet anders dan gekroond worden tot talkshowkoningin. Geen prestatie als je geen concurrentie hebt.

Enfin, een te lange inleiding om uit te komen op Eva’s laatste wapenfeit: een meisje van 21 fileren, met de grond gelijkmaken, afbranden, d’r nagels erin zetten en hoe je het allemaal nog maar wilt omschrijven. Eva, chapeau: je hebt bewezen dat je een dom wicht kunt afbranden. Echt, hulde. Zó knap. Niet normaal stoer ook. Waanzinnig. Nee, dit is wel het ultieme bewijs dat je zo’n Sonja Barend-award waard bent. Wat een voldoening moet het geven om over de rug van een 21-jarig grietje, dat geen fatsoenlijk Nederlandse volzin kan uitspreken ondanks dat ze Nederlands is, je kijkcijfers op te krikken.

Hoe voelt dat nou? Dat je een meisje van 21 nodig had om ‘te winnen’? Hoe voelt dat nou? Om door je gasten overruled te worden die wél het gesprek aangingen met haar? Hoe voelt dat nou? Om te beseffen dat je gasten wél inzien dat er een meisje - een kind - tegenover je zit dat niet beseft hoeveel macht ze heeft met 1 miljoen volgers? Hoe voelt dat nou? Om te leren dat je mét haar sterker staat in je strijd tegen Corona dan zonder haar?

Famke Louise kwam niet uit haar woorden – gek hoor, als je 21 bent en met je hoofd in modeblaadjes en rappers zit. Maar Famke Louise vertegenwoordigt wél de mening van zó véél mensen die door jou en NPO-lieden, weggezet worden als moordenaars. Want alleen samen kunnen we Corona de baas #BRAAAAAAK. Eva: dat hele Coronabeleid is een farce. Dat weet jij, dat weet ik – maar jij zwijgt erover. Niemand ontkent de zieken, niemand ontkent de oplopende besmettingscijfers, niemand ontkent de doden. Dat zijn kille duidelijke cijfers. Maar dat dit Coronabeleid misschien wel aan herziening toe is omdat het meer kapotmaakt dan het oplevert, wordt ontkend. En wel met zo veel stelligheid, dat iedereen die ertoe doet, zwijgt uit angst voor ‘gekkie’ uitgemaakt te worden door jou en je soortgenoten die moeten deugen en vooral: geld verdienen. Famke Louise had het lef om de wanhoop van ‘depiepel’ die jij weigert te zien en horen te verspreiden via #ikdoenietmeermee.

En jij moest zo nodig goedkoop scoren. Stoer. Niet te beschrijven hoe stoer dat is. Dat zouden ze bij de Publieke Omroep vaker moeten doen, domme mensen afbranden. Tenzij het natuurlijk criminele treitervloggers van dubieuze komaf zijn. Die moet je op het schild hijsen. Meisjes met een minstens net zo dubieuze tongval daarentegen, moet je gebruiken om te scoren. Eva, ik wens je succes met je carrière. Misschien zou die nóg beter lopen als je wat minder bleek in je haren zou smeren.

#istandwithfamke

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.