Italiaanse student tóch opgepakt in Egypte
Buitenland

Italiaanse student tóch opgepakt in Egypte.

De Egyptische politie heeft begin dit jaar de Italiaanse student Giulio Regeni gedetineerd en ondervraagd, korte tijd voordat hij verdween en later doodgemarteld werd teruggevonden. Het politieonderzoek naar de jongeman zou zijn gestopt nadat werd geconcludeerd dat hij 'geen bedreiging opleverde'. 

Dat beweren de justitiedepartementen van Italië en Egypte, schrijft de BBC. Caïro ontkende tot dusver dat Regeni (28) door veiligheidsdiensten gemonitord werd. 

De Italiaan onderzocht voor zijn proefschrift vakbonden in het Arabische land totdat hij vermist raakte op 25 januari. Zijn lijk, dat sporen van marteling en verminking vertoonde, werd op 3 februari ontdekt in Caïro. 

In eerste instantie beweerde Egypte dat Regeni was overleden door een auto-ongeluk. De Egyptenaren veranderden later het verhaal en stelden dat de student was ontvoerd en vermoord door een criminele groep. Alle bendeleden zouden vervolgens in een vuurgevecht met de politie zijn gedood. Deze verklaring is door experts 'onwaarschijnlijk' genoemd. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →