Italië dreigt met terugsturen migranten
Buitenland

Italië dreigt met terugsturen migranten.

Oh nee, dit nieuwsbericht zal menig links hartje doen breken, NGO-traantjes over wangetjes doen laten biggelen en GroenLinks rechtstreeks aan de antidepressiva helpen. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini dreigt namelijk schepen met migranten retour afzender te sturen als Europa hen niet van Italië overneemt.

Nou dat is dan geregeld, zo horen we sommige Europeanen al denken. Maar zo werkt dat in de praktijk natuurlijk niet. Puntje bij paaltje komt er immers altijd een land die zo'n bootje + opvarenden met open armen verwelkomt.

Het schip Diciotti van de Italiaanse kustwacht ligt sinds donderdag stil voor de kust van Lampedusa. Aan boord spelen 177 nieuwe Europeanen ongeduldig het onder migranten populaire bordspel 'wie geeft mij een paspoort'. Tot vervelens toe.

De Diciotti moet de eerste boot worden die teruggestuurd gaat worden naar Libië. Salvini geeft Europa echter nog één kans dit te voorkomen. "Of Europa gaat Italië concreet helpen, of we zijn gedwongen de mensensmokkel een definitief halt toe te roepen en de migranten terug te brengen naar de Libische haven", zei Salvini.

Alle artikelen geladen. Overzicht →