Italië herhaalt: Wij luisteren niet naar Brussel
Buitenland

Italië herhaalt: Wij luisteren niet naar Brussel.

O jee... Salvini, de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en leider van de uiterst rechtse regeringspartij Lega, heeft vandaag op de radio nog maar eens aan ons Europeanen duidelijk gemaakt dat hij weigert om te luisteren naar alle do en don'ts van de EU.

Italië is zoals u waarschijnlijk weet hard op weg om een soort tweede Griekenland te worden, met een enorme staatsschuld omdat de inwoners te lui zijn om te werken.

De hoge heren in Brussel vinden dat het land keihard moet bezuinigen en omdat de Italiaanse regering hier niet naar heeft geluisterd hebben ze gisteren de ingediende begroting van Italië teruggestuurd naar de tekentafel.

Volgens de regering leiden de bezuinigingen tot een enorme lastenverzwaring van de gewone burger en deze regering luistert naar zijn burgers. Daar komt bij dat vicepremier Salvini vindt dat de begroting met een beoogd tekort van 2,4 procent op het bruto binnenlands product volgend jaar de enige manier voor Italië is om op termijn de overheidsschuld te verlagen.

Volgens Salvini moet Italië niet langer een bediende zijn van "dwaze regels" van de EU. Verder benadrukte hij dat Italië op de eerste plaats komt. Het lidmaatschap van Italië van de EU en de eurozone staat volgens Salvini niet ter discussie.

Alle artikelen geladen. Overzicht →