Italië is 'NL's' migrantenschip zat en neemt het in beslag 

22 juni 2018 - 10:45

O jee. Nederland en Italië liggen sinds gisteren met elkaar in de clinch. Komt allemaal door het schip Lifeline dat zo vriendelijk is geweest om migranten van kleine bootjes op de Middellandse Zee te plukken en dat onder Nederlandse vlag vaart.

Die 226 migranten moeten natuurlijk ergens naartoe. Naar het land van herkomst Italië bijvoorbeeld. maar dat land gooit de deur dicht. De Italianen stellen dat er al Libische kustschepen naar de migranten onderweg waren en als de Lifeline zo vriendelijk is om ze op te pikken dan moeten ze maar doorvaren naar Nederland, want vaart niet voor niks met een Nederlandse vlag.

Wel NL'se vlag, maar schip is gewoon Duits

Volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid klopt het ook maar is het schip niet in Nederland geregistreerd. Het schip vaart wel met een Nederlandse vlag, maar staat niet ingeschreven in het Kadaster. Sterker nog, het is eigendom van een Duitse ngo.

De Lifeline zelf voelt zich blijkbaar meer Nederlands dan Duits en wil dolgraag naar ons landje varen en dus heeft de bemanning op Twitter een document getoond waarmee het wil bewijzen dat het onder Nederlandse vlag vaart en dus ook Nederlands is. Italië is het nu zat en heeft besloten om het schip in beslag te nemen en de boel te onderzoeken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie