Ivo Opstelten weet niets van beïnvloeding OM
Binnenland

Ivo Opstelten weet niets van beïnvloeding OM.

Voormalig minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten ontkent stellig ook maar iets te maken te hebben met de vervolging van PVV-leider Geert Wilders aangaande zijn 'minder Marokkanen'-uitspraak.

RTL Nieuws kwam vanmorgen met een bericht waarin werd gesuggereerd dat Opstelten zich destijds wel degelijk bemoeid heeft met het Openbaar Ministerie.

Begin 2014 zei de VVD'er tegen iedereen die het maar wilde horen dat Wilders zijn uitspraken wat hem betreft terug moest nemen. Dit zijn uitspraken die echt niet kunnen, walgelijk. Dit past niet in een land als Nederland. Intrekken, dat moet hij doen", aldus Ivo.

Wilders reageerde vanmorgen als door een wesp gestoken op de beschuldigingen aan het adres van de ex-minister. "Als dit waar is, is Nederland een corrupte bananenrepubliek", aldus de PVV'er die afgelopen vrijdag al een verzoek ingediend heeft ingediend bij het Gerechtshof in Den Haag om 'nader onderzoek' te doen naar eventuele inmenging door Opstelten. Ook zijn er Kamervragen gesteld door de partij. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →