Ja hoor: de eerste NL'se club ligt alweer uit Europa
Binnenland

Ja hoor: de eerste NL'se club ligt alweer uit Europa.

Ach ja, Europees voetbal. Clubs uit ons kleine kikkerlandje hebben steeds minder te zoeken op de Europese podia en gisteren werd dat weer eens duidelijk. In de tweede voorronde van de Europa League kon AZ (vorig seizoen derde in de Eredivisie) niet winnen van het nietige FC Kairat (uit Kazachstan).

Toegegeven, de manier waarop AZ op achterstand kwam is te gek voor woorden. Na zwak terug koppen van Pantelis Hatzidiakos botste doelman Marco Bizot op Aderinsola Eseola. De scheidsrechter zag er een bewuste overtreding in en gaf een penalty. Op zijn minst goedkoop.

Vlak voor rust maakte Guus Til de 1-1. In extra tijd scoorde Teun Koopmeiners namens AZ ook van elf meter maar dat was niet voldoende om de 2-0 nederlaag van vorige week in Kazachstan weg te spoelen. 

Zo kon AZ de goede Nederlandse resultaten met overwinning van Ajax (tegen Sturm Graz, voorronde van de Champions League) en Vitesse (tegen FC Viitorul) geen vervolg geven. Ook landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord moeten nog voorrondes spelen, maar stromen later in. Zoals u weet worden alle door Nederlandse clubs behaalde punten gedeeld door het aantal deelnemende teams uit Nederland.

Alle artikelen geladen. Overzicht →