Ja! Positievelingen overschreeuwen negativisme 

30 maart 2018 - 08:47

Omdat we weten dat sommige sympathisanten GROTE waarde hechten aan positief nieuws, denderen we als een olifant de spreekwoordelijke porseleinen kast binnen. Want oh, oh, oh wat gaat het goed met Nederland. Wat maken we met zijn allen onderdeel uit van een fantastisch land. Wat genieten we elke dag van de Hollandse briesjes die onze neusgaten binnenstromen.

Wat is het fijn onderdeel te zijn van de Europese Unie, wat moeten we blij zijn met de opvang van zoveel mogelijk migranten, wat doet het enorm deugd dat het rechtssysteem zo waterdicht is, wat een geluk hebben we dat men de politie zo serieus neemt, wat betalen we ontzettend graag voor de fantastische zorg, wat worden we gelukkig van die mooie betonblokken/bloembakken die meerdere steden sieren, wat een zegen is het dat iedereen die een baan wil, die een dag later heeft. Wat tellen we onze zegeningen als onze auto er 's-morgens nog staat en niet afgebrand is.

SCP vertelt het u

Genoeg nu, u begrijpt de boodschap inmiddels. Het Sociaal en Cultureel Planbureau is op onderzoek uitgegaan en concludeert dat positieve Nederlanders de negatievelingen inmiddels overstijgen. In een jaar tijd is het percentage roze bril-gluurdertjes toegenomen van 35 naar 49 procent.

Maar hoe komt dat? Wij bedoelen, als u om u heen kijkt, of erger nog: op uw bankrekening, dan is daar doorgaans weinig reden voor positiviteit te vinden. Paul Dekker, programmaleider Waarden en Zingeving bij het SCP, denkt dat het deels te maken heeft met het nieuwe kabinet. "Dat levert altijd meer vertrouwen en optimisme op."

Vertrouwen in economie, politiek en rechtspraak

Dekker vervolgt: "Het gaat beter met de economie, de politiek en het vertrouwen in rechtspraak. We hebben het besef dat het allemaal niet zo erg is. De mindset verandert."

Toch is niet alles rozengeur en manenschijn. Meer mensen maken zich zorgen over armoede, twaalf procent van de ondervraagden verklaart dat als grootste zorg van dit moment te zien. Hee, maar dat is gek. We meldden u zojuist nog dat de economie zo super goed draait. Hoe kan men armoede dan aankaarten als zorgenkindje?

Mooie berichtgeving, weinig know-how

Goede vraag, goede vraag. Het antwoord daarop is: geen idee. Weet u? Het SCP heeft eigenlijk helemaal geen notie van hoe het komt dat Nederlanders positiever in het leven staan. Het brengt wel rapport uit, maar op basis van speculaties.

Fijn, zo'n verhelderende, op niets gebaseerde, conclusie.

PowNed zoekt het uit: u bent?
Zeer positief
Loop naar de hel
Created with PollMaker
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie