JA21-oprichter Annabel Nanninga twijfelt over lijsttrekkerschap Amsterdam

JA21-oprichter Annabel Nanninga twijfelt over lijsttrekkerschap Amsterdam 

02 augustus 2021 - 12:04

Het waren roerige maanden voor Annabel Nanninga. Ze vertrok bij Forum voor Democratie, richtte met Joost Eerdmans de nieuwe partij JA21 op en beviel ondertussen van haar derde kind. Roderick Veelo blikt met de politica in PowNed Zomergesprek terug, maar ze kijken samen ook vooruit naar de komende periode. Zo zijn in maart de gemeenteraadsverkiezingen en een jaar later de Provinciale Statenverkiezingen.

Annabel Nanninga was een gevreesd columnist en opiniemaker voor oa. GeenStijl, PowNed en ThePostOnline. Vier jaar geleden vroeg FVD-leider Thierry Baudet haar om lijsttrekker te worden van zijn partij in Amsterdam. Die vraag kwam precies op tijd voor Nanninga.

Eind november 2020 vertrok Annabel Nanninga, samen met oa. Joost Eerdmans, bij Forum voor Democratie. De maat was voor haar vol. Achteraf gezien had ze eerder moeten breken met de partij van Thierry Baudet.

Samen met Kevin Kreuger vormt Nanninga de gemeenteraadsfractie van JA21 in Amsterdam. Op 16 maart 2022 zijn de eerstvolgende verkiezingen. Dan worden de nieuwe gemeenteraden gekozen. Vier jaar geleden was Nanninga lijsttrekker van Forum voor Democratie. Ze twijfelt of ze nu weer aanvoerder van de fractie zal worden.

Beluister het gesprek hier terug!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml