Jaap van Dissel voorspelt: 'Geen lockdown deze winter'

Jaap van Dissel voorspelt: 'Geen lockdown deze winter' 

20 oktober 2021 - 11:54

Zo, die staat genoteerd. OMT-voorzitter Jaap van Dissel verwacht, ondanks oplopende besmettingscijfers, dat lockdown-maatregelen zoals winkel- of schoolsluiting of een avondklok komende winter niet nodig zijn.  

Waarom hij dat denkt? Dankzij de hoge vaccinatiegraad in Nederland van 85 procent. Gemiddeld genomen dan, niet overal is zoals u weet de vaccinatiegraad even hoog en jongeren zijn minder gevaccineerd dan ouderen. Veel van de besmettingen zien we volgens hem nu dan ook onder jongeren, wat gunstig is voor het aantal ziekenhuisopnames.

Van Dissel denkt zelfs dat we komende zomer in een belangrijke mate af kunnen zijn van de crisis. MAAR, de vlag in kan nog niet helemaal uit: "Dat hangt van een boel factoren af, zoals de duur van de immuniteit, de eventuele opkomst van varianten, import uit andere landen, de beschikbaarheid van vaccins en ons gedrag, de vaccinatiebereidheid. Maar als de Delta-variant niet verdrongen wordt en je houdt een hoge vaccinatiegraad en immuniteit, dan zou je na het voorjaar voor een belangrijke mate van de crisis verlost kunnen zijn", zegt hij tegen het AD. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml