Jaar cel geëist voor oud-topman Stichting ALS
Binnenland

Jaar cel geëist voor oud-topman Stichting ALS.

Justitie heeft een jaar cel geëist tegen de voormalig directeur van de Stichting ALS, Eric N. Dat gebeurde vandaag voor de rechtbank in Haarlem, onder meer omdat hij volgens het Openbaar Ministerie ruim 170.000 euro van de stichting naar een privérekening had overgemaakt.

Ook bij de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek waar hij als penningmeester werkte, drukte N. volgens het OM ongeveer 1,5 ton achterover. Hij deed dit in een poging om het financiële gat bij de Stichting ALS weer "te dichten". Om sporen hiervan te verhullen leverde hij bij de accountant een valse leenovereenkomst in tussen hem en de stichting waar hij penningmeester was.

De stichting zet zich in voor mensen met de spierziekte ALS. Ze kreeg in 2014 vooral veel aandacht (en geld) door de Ice Bucket Challenge waarbij mensen werden uitgedaagd een emmer ijswater over zich heen te gooien. Wie dat niet deed werd geacht een donatie te doen aan de stichting. Veel mensen deden beide en plaatsten hun ijskoude actie op sociale media.

Alle artikelen geladen. Overzicht →