Jaar cel voor ouders doodstekende M&M's-moordenaar 

08 maart 2018 - 14:34

De veertienjarige zoon van de vermoorde Jos Verdonk (62) en Magreet Andriol (62) hoeft slechts een jaartje de gevangenis in. Langer is ook niet mogelijk, daar voor minderjarigen tot zestien jaar twaalf maanden de maximale jeugddetentie betreft.

De jongen had beide moorden zorgvuldig voorbereid. Zo hield hij zich bezig met het slijpen van zijn mes en vertelde hij verschillende mensen dat hij plannen had zijn ouders te vermoorden.

Op de fatale dag wachtte hij een uur lang op de eerste verdieping van de boerderij aan de Moskoupleats in het Friese Katlijk, tijdens het wachten deed hij zich tegoed aan M&M's. Toen zijn vader naar boven kwam aarzelde de moordenaar geen seconde en stak hem direct dood. Daarna kerfde hij het steekwapen in zijn moeder.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Na zijn daden stapte hij met een tent op de fiets en ging naar het adres waar een vriend woont. Vandaag, tijdens de behandeling van de zaak, oordeelde de rechtbank dat de moorden de verdachte 'in verminderde mate zijn toe te rekenen'. Dat komt doordat het probleemkind naast een autistische stoornis, ook depressieve gevoelens en zelfmoordneigingen heeft.

Hij beschouwde moord op zijn ouders als een ideale oplossing voor de haat die hij jegens hen was gaan koesteren. Waarom hij hen haatte is onduidelijk. Naast een jaartje brommen moet de jongen zich ook onderwerpen aan jeugd-tbs.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie