Dit was de #ophef van 2016 

23 december 2016 - 13:59

Het is weer bijna tijd voor oliebollen vreten en met tegenzin uw schoonmoeders anekdotes aanhoren terwijl u naar de champagnefles grijpt. Niet alleen dat zult u tegemoet zien, maar ook ons heerlijke #OPHEF jaaroverzicht. 

Wij van PowNed hebben het nieuws van 2016 dat de meeste commotie rondom onze burger bracht op een rijtje gezet. Want Nederlanders hebben natuurlijk altijd wel wat te zeiken.

Nummer 1 #OPHEF

Racistische buschauffeur

Twitter ging helemaal los nadat Karim ‘Kimo’ Shehata een tweet plaatste waarin hij schreef dat een buschauffeur van Connexxion een getint gezin de bus uitzette om plaats te maken voor "Nederlandse mensen". Het ene deel van de Twitteraars geloofde de tweet van Karim niet en een ander deel was juist ontdaan en gechoqueerd. 

Nummer 2 #OPHEF

Boerkini-discussie

Het begon allemaal met het nieuws vanuit het Franse Cannes dat boerkini's zou gaan verbieden. Dan gaat het al snel over de vraag of er in Nederland ook zo'n wet zou moeten worden ingevoerd. De regering vond het echter niks, maar Twitterend Nederland natuurlijk wel. 

Nummer 3 #OPHEF

Verstappen sportman, Van Gerwen niet

Max Verstappen is onlangs sportman van het jaar geworden, terwijl dat van hem helemaal niet had gehoeven. Daar komt nog bij dat darter Michael van Gerwen niet was genomineerd omdat zijn sport niet voldoet aan de voorwaarde van minimaal 55 landen op het WK. Dat is raar, want waarom voldoet Verstappen dan wel aan deze voorwaarde? Oftewel: boze en verdrietige mensen.

Nummer 4 #OPHEF

Vluchtelingenvideo Rode Kruis

Heisa rondom een video van het Rode Kruis waarin kindervluchtelingen zijn te zien die racistische teksten voorlezen. Tegenstanders vonden het schandalig om kinderen te gebruiken om een statement als dit te maken. Twitter ontplofte.

Nummer 5 #OPHEF 

BNN kloont hond

PANIEK! Want BNN had voor een televisieprogramma bulldog Joep gekloond in Zuid-Korea. In Nederland is een dier verdubbelen verboden. Allerlei dierenorganisaties raakten er helemaal in de stress van. 

Natuurlijk hoort in dit lijsje ook de Zwarte Pietendiscussie te staan. Maar omdat u hier waarschijnlijk al genoeg mee gebombardeerd bent de afgelopen maanden, staat deze er niet tussen. Wilt u toch even genieten van de Zwart Pietenophef? Hier nog een gezellig artikeltje over een vrouw die tekeer gaat tegen anti-Pieten. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie