Jaïnistisch meisje (13) hongert zichzelf dood
Buitenland

Jaïnistisch meisje (13) hongert zichzelf dood.

Een religie waar je niet zo vaak over hoort heeft een knappe poging gedaan aansluiting te zoeken bij de godsdiensten waarvan de zieke shit vaker het nieuws haalt. In India heeft een 13-jarige aanhangster van het jaïnisme zichzelf namelijk dood gehongerd. 

Aradhana Samdariya nam 68 dagen alleen maar gekookt water tot zich en gaf twee dagen na haar vasten de pijp aan Maarten, zo meldt BBC News. De ouders van het meisje, rijke juweliers uit Hyderabad, zijn opgepakt maar ze houden vol dat de minderjarige zich uit eigen beweging heeft doodgehongerd.

"Ze heeft ons toestemming gevraagd om te vasten. We vroegen haar na 51 dagen om te stoppen, maar ze wilde niet opgeven. Ze vastte vrijwillig. Niemand heeft haar gedwongen," hebben de ouders verklaard. Kinderrechtenactivisten zijn het daar niet mee eens: de ouders zouden hun dochter hebben aangezet om 68 dagen niet te eten omdat dat gunstig zou zijn voor hun business.

Jaïnisme is een stokoude religie uit India die bekend staat om haar strenge voedingswetten en haar voorliefde voor vasten. Er zijn wereldwijd ongeveer 10 miljoen jaïnisten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →