Jammer joh: 'Joran van der Sloot terug in Middeleeuwse kerker Peru'

Jammer joh: 'Joran van der Sloot terug in Middeleeuwse kerker Peru' 

28 juni 2021 - 11:09

Nou ga maar weer in hongerstaking dan en doe dat maar zo lang mogelijk... Moordenaar Joran van der Sloot is teruggestuurd naar de zwaarbeveiligde Challapalca-gevangenis in Peru. U weet mischien wel: die 'middeleeuwse' gevangenis waar hij naar eigen zeggen zo zwaar mishandeld werd.

De gevangenis is beducht en staat bekend als de 'Hel op Aarde' en ligt lekker ver weg van de beschaving, op 4500 meter hoogte in het Andesgebergte, vlakbij de grens met Bolivia. Nog eens wat anders dan al die Nederlandse staatshotels. Zo liet misdaadjournalist John van der Heuvel zien: "Het heeft iets weg van een middeleeuwse kerker". Ook mensenrechtenorganisaties vinden deze plek voor gevangen gepeupel te ver gaan en pleiten al een tijdje voor sluiting, onder meer vanwege de slechte weersomstandigheden (20 graden onder nul, als ze pech hebben). 

Vandaar (en omdat hij bang was dat hij door zijn medegevangen vermoord zou worden) dat Van der Sloot destijds in hongerstaking ging en uiteindelijk werd overgeplaatst naar de Juliaca-gevangenis. Daar schijnt hij het echter in zijn hoofd te hebben gehaald om cocaïne en marihuana te smokkelen. Niet zo slim hè? Nu mag hij 18 jaar extra brommen en is hij weer fijn teruggestuurd.

2\

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml