Jammer: Wassila's werk voor niets
Buitenland

Jammer: Wassila's werk voor niets.

Met de verkiezing van Donald Trump als 45e president van de Verenigde Staten hebben de republikeinen niet allen de democraten verdrietig achtergelaten. Ook is 1,3 miljard dollar over de balk gesmeten, want zoveel kostte deze campagne. En daar was oud-Kamerlid van D66 Wassila Hachchi ook bij betrokken. 

Volgens The Washington Post (zie hier een mooi overzichtje) zou Clinton 1,3 miljard dollar hebben besteed tegenover 795 miljoen dollars van de rijke zakenman Donald Trump.

Dat geld van Clinton is onder meer gestoken in het drukken van flyers, die onze Wassila zo bedreven heeft uitgedeeld. Het mocht allemaal niet baten. In januari liet Hachchi de fractie van D66 beduusd achter. Pechtold wist niet eens of Hillary haar betaalde voor het campagnewerk, vertelde hij in het AD

Onbekende gezichten

In oktober interviewde het NRC (betaalmuur) enkele minder bekende Nederlanders die ook meehielpen met de campagnes van zowel Clinton als Trump. Zo vertelt Kathelijne Niesen (26) dat ze onbetaald voor Hillary aan de slag was: "Als ik er niet in zou geloven dat zij president moet worden, dat de door Trump aangewakkerde haat een tegengeluid behoeft, zou ik het niet doen. Hillary Clinton is een capabele en getalenteerde vrouw met enorm veel ervaring. Met haar gaat de nalatenschap van Obama niet verloren." Arme Kathelijne. 

Kamerlid Martin Bosma van de PVV vraagt zich intussen af of Sharon Dijksma staatssecretaris van milieu en eerder aan de slag voor economische zaken, haar geld van The Clinton foundation weer terug zal krijgen nu:

Alle artikelen geladen. Overzicht →