Jan Paternotte (D66): 'Heb echt buikpijn gekregen'

Jan Paternotte (D66): 'Heb echt buikpijn gekregen' 

19 april 2022 - 12:01

D66-fractievoorzitter Jan Paternotte heeft naar eigen zeggen na het afgelopen weekend "echt buikpijn" gekregen. En dan niet omdat hij teveel gegeten heeft tijdens het paasontbijt, maar van de onthullingen van De Volkskrant over een onderzoek dat D66 liet doen naar #MeToo-gedrag van Frans van Drimmelen en dat de partij daarbij 'vergat' te melden dat hij een medewerker "gestalkt, bedreigd en gechanteerd" zou hebben.

Kritische D66-leden (ja, die bestaan) eisen nu in een open brief inzage van het rapport, een reactie van de partijtop en binnen drie weken een ledenbijeenkomst waarin tekst en uitleg gegeven wordt. Paternotte begrijpt dat de leden vragen hebben en belooft dat nog eens gekeken wordt na hoe het bestuur destijds met het rapport is omgegaan. 

Deze "nieuwe weging" moet duidelijk maken of de partij destijds de juiste conclusies heeft getrokken en daar voldoende "actie op heeft genomen", aldus Paternotte. "Wij leggen de lat voor onszelf hoog en of we die in dit geval gehaald hebben is dus de vraag."

Tot zover dus het nieuw leiderschap. Trouwens, misschien dat mevrouw Sigrid Kaag op Twitter voortaan ook even haar digitale mond kan houden:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml