Jan Roos niet aanwezig bij islamdebat
Binnenland

Jan Roos niet aanwezig bij islamdebat.

VNL-lijsttrekker Jan Roos heeft afgezegd bij het Nationale Islamdebat dat op 10 maart gehouden wordt in de Essalammoskee in Rotterdam. Hij kwam tot dit besluit nadat hij van een partijgenoot had gehoord wat voor praktijken er allemaal in die moskee gaande zijn.  

Het Rotterdamse raadslid Tanya Hoogwerf vertelde de VNL-leider over de dingen die plaatsvinden in het "haatpaleis" van de Havenstad. "Het leek me heel goed om daar eens te bespreken in hoeverre de islam in Nederland thuis hoort", aldus Roos, "maar nu blijkt het een plek waar imams staan te gillen over dat homoseksualiteit een ziekte is." Ook zouden volgens zijn informant de imams samenwerken met de moslimbroederschap en er "een enorme Jodenhaat" zijn, meldt de Telegraaf.

Eerder gaf ook Geert Wilders al aan niet aanwezig te willen zijn, behalve als hij meteen "die megamoskee definitief mag sluiten". Tijdens het debat, georganiseerd door Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR), moet onder meer besproken worden of de islam wel past in Nederland.

Alle artikelen geladen. Overzicht →