'Jandino Asporaat is de excuusneger van de zaterdag'
Entertainment

'Jandino Asporaat is de excuusneger van de zaterdag'.

Het volgende slachtoffer van onze maatschappij heeft een podium gekregen om haar zegje op te doen. Ondernemer Olcay Gulsen weet het namelijk zeker: de modewereld waarin zij actief is is doordrenkt van racisme, net als de tv-wereld. Eigenlijk, moet u weten, is gewoon iedereen racistisch.

Voor wie geen flauw idee heeft wie deze Olcay Gulsen is: ze is een Turks-Nederlandse vrouw die eigenaar is van de kledingmerken SuperTrash en STStudio, daarnaast is ze onder meer presentator bij RTL Boulevard.

Zij kan het dus weten, het racisme van de door witte mannen en vrouwen gedomineerde mode- en tv-wereld. "Tien jaar geleden werden al een paar excuusnegerinnen de catwalk op gestuurd - en wat is er daarna veranderd? Niets", zegt ze in een interview met De Volkskrant.

Mode- en tv-wereld = poel van racisme

"De modeindustrie is racistisch, keihard en opportunistisch, net als de rest van de maatschappij. Dat is hoe ik ernaar kijk", zo concludeert Gulsen.

Zo, dat statement is ook even gemaakt. Maar er is meer, want ook de tv-wereld moet eraan geloven: "Die is ook extreem blank en geen reflectie van de maatschappij. Ook daar wordt gedacht: blond verkoopt. Met Jandino hebben ze één excuusneger op de zaterdagavond. Zelf ben ik niet te donker en ik spreek goed Nederlands."

Alle artikelen geladen. Overzicht →