Upd: Jawed S. twee weken langer vast
Binnenland

Upd: Jawed S. twee weken langer vast.

De negentienjarige Jawed S. die afgelopen vrijdag op twee Amerikaanse toeristen instak op station Amsterdam Centraal, vroeg volgens het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken in 2015 asiel aan bij onze oosterburen. 

Ondanks dit tijdsbestek was zijn asielprocedure nog niet helemaal afgerond. Waarom dat niet zo was wil men niet bekendmaken.

S. is woonachtig in de deelstaat Rijnland-Palts. Tijdens een inval bij zijn woning heeft de politie enkele 'gegevensdragers' geconfisqueerd. 

Vanmiddag staat de haatAfghaan, die tijdens verklaringen heeft verteld te hebben gehandeld uit terreur-overwegingen, voor de rechter-commissaris. Het is trouwens ook nog niet bekend of de steekpartij een negatieve invloed zal hebben op de asielprocedure van S.

Met zijn slachtoffers gaat het naar omstandigheden goed. Beiden zijn inmiddels buiten levensgevaar.

Update 18.10 uur: De rechter-commissaris heeft bepaald dat de terreurverdachte in ieder geval twee weken langer vast blijft zitten. De gronden voor het verlengen van het voorarrest zijn vluchtgevaar, de geschokte rechtsorde, de vrees voor herhaling en het onderzoeksbelang.

Alle artikelen geladen. Overzicht →