NL'se Jehova's massaal seksueel misbruikt
Binnenland

NL'se Jehova's massaal seksueel misbruikt.

Weer een seksuele beerput die open gaat. Bij de Groningse stichting Reclaimed Voices waar Jehova's Getuigen hun eigen #MeToo-ervaring kunnen melden zijn in een week tijd liefst 46 meldingen binnengekomen. 

En dus is het de vraag hoe groot dit probleem is binnen de gemeenschap die zegt als enige dicht bij God te staan. "Er zijn zeker honderden gevallen in Nederland, die eigenlijk naar buiten zouden moeten komen en waarvan mensen dat op dit moment nog niet durven. Het gaat vaak om kinderen", aldus ex-Jehova en mede-oprichter van de stichting Frank Huiting tegen RTV-Noord.

Volgens hem kunnen de daders binnen de van de moderne wereld afgesloten commune ongestoord hun gang gaan omdat er een taboe rust op informatie over mede-Jehova's te delen met aardse instanties als de overheid. 

Hij hoopt dan ook dat daar eens verandering in komt en wil met zijn stichting "een vuist maken" richting het bestuur van Jehova's Getuigen Nederland. Dat bestuur heeft al aangegeven 'onder voorwaarden' in gesprek te willen gaan. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →