Jehova's overwegen onafhankelijk onderzoek naar misbruik 

21 maart 2018 - 19:12

Nou zeg, het is niet waar! Het bestuur van Jehova's Getuigen Nederland overweegt het toelaten van onafhankelijk onderzoek naar seksueel misbruik binnen de gemeenschap

Hoewel, voordat dit van de Jehova's mag volgt er eerst nog een gesprekje. Een afvaardiging van het hoofdbestuur van Jehovah’s Getuigen uit Amerika zal daarom binnen enkele weken naar Nederland komen om met minister Dekker (Rechtsbescherming) te praten.

Toch is er dolle vreugde, daar zomaar de eerste stappen gezet worden om kindermisbruik binnen de deze kerk aan te pakken. Dekker benadrukt wel dat 'het hier niet bij moet blijven', maar het is toch fijn dat het bestuur bereid blijkt te zijn om dit te doen en daarnaast in gesprek te gaan met organisaties zoals Slachtofferhulp? Ze gaan zelfs een protocol opstellen, waarin staat hoe om moet worden gegaan met beschuldigingen van misbruik, meldt RTL Nieuws.

De stichting Reclaimed Voices, het meldpunt voor slachtoffers van misbruik binnen Jehova's Getuigen, is alleen wat minder blij. Er heerst eerder teleurstelling over de opstelling van de minister, we praten tenslotte wel over kindermisbruik. "Dan moet de overheid de leiding nemen, niet de kerk", aldus voorzitter Raymond Hintjes.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie