Jehova's weigeren slachtoffers misbruik te helpen
Binnenland

Jehova's weigeren slachtoffers misbruik te helpen.

Verrassinkje uit de beerput der Jehova's Getuigen: Geloofsgenoten weigeren medewerking aan elke vorm van rechtvaardigheid voor de slachtoffers van seksueel misbruik binnen de eigen kerkgemeenschap.

De broeders hebben in het verleden zelf ook 'onderzoek' gedaan naar seksueel misbruik. Totaal onbevooroordeeld natuurlijk daar mag geen twijfel over bestaan. Het opgemaakte rapport willen dertien slachtoffers graag inzien, zodat ze er mee naar de politie kunnen stappen.

Zo rollen Jehova's Getuigen echter niet. Inzage wordt geweigerd. Als reden wordt aangedragen dat men zich afvraagt op welke juridische grond het verzoek van de slachtoffers is gebaseerd.

Het lijkt er toch meer op dat de beerput van oude mannen die kleine jongetjes en meisjes misbruikt hebben nog even gesloten moet blijven. Zoals de advocaat die de slachtoffers bijstaat het tegenover RTL Nieuws verwoordt: "Jehova's Getuigen zijn kennelijk van plan om de boel te frustreren."

Vandaag zal hij een brief sturen waarin hij hen (nogmaals) om medewerking vraagt, anders zal hij via de rechter de Jehova's dwingen open kaart te spelen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →