Jeruzalem: totaal-escalatie des Doods
Buitenland

Jeruzalem: totaal-escalatie des Doods.

Gaat lekker. De Israëlische autoriteiten zwakten de veiligheidsmaatregelen rond de Tempelberg af, maar de moslims bewezen meteen dat die maatregelen gewoon bunkerhard NODIG zijn in het Beloofde Land: de boel ontaardde in rellen en ongeregeldheden. 

Sinds de terreuraanslag op 14 juli tegen twee Israëlische agenten, stonden er detectiepoortjes en camera's rond de heilige plaats. Ook werden er geen moslimmannen jonger dan 50 toegelaten. 

De poortjes en camera's verdwenen onder druk van de internationale gemeenschap en prompt was het weer rellen geblazen. Er vielen zo'n honderd gewonden aan islamitische zijde. Voor het komende vrijdagmiddaggebed hebben imams opgeroepen massaal naar de Tempelberg te komen, de Israëlische politie is met honderden mensen op de been en de sfeer is er 'grimmig'.

Ook Pallywood, de niet bijster geraffineerde Palestijnse propagandamachine, zit niet stil; onderstaande filmpje gaat rond met als duiding dat de Israëli politie bewust moslims naar Al Aqsamoskee op de Tempelberg lokte en nu 'handgranaten' of 'explosieven' in de menigte gooit. Wie een handgranaat (en bijbehorende zwaargewonden) ziet, mag het zeggen... Het zijn 'stun grenades', die slechts luide knallen produceren, bedoeld om menigtes in bedwang te houden. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →