Jesse Klaver (GroenLinks) lid van de PvdA

Jesse Klaver (GroenLinks) lid van de PvdA 

14 juli 2023 - 09:32

De fusie van het linkse front is in gang gezet! Nadat een paar dagen geleden al bekend werd dat de PvdA en GroenLinks intensief gaan samenwerken op weg naar de Tweede Kamerverkiezingen in november, neemt GroenLinks-leider Jesse Klaver dat wel héél letterlijk: hij is lid geworden van de PvdA.

In een ingezonden stuk in partijblaadje 'kwaliteitskrant' De Volkskrant schrijft hij dat hij hiermee wil laten zien dat hij achter een "intensieve samenwerking" met de PvdA staat en "dat het eigen partijpolitieke belang nooit boven het algemeen belang mag gaan".

Alsof het eigen partijpolitieke belang niet is om de scepter te zwaaien in het Torentje, iets wat anders nooit lukt natuurlijk, en of dat nou in het algemeen belang is...? Maar goed, hij hoopt dat zijn mede-kameraden een verdergaande samenwerking steunen. Het is volgens hem nodig want hij heeft naar eigen zeggen geen trek in een maatschappij waar het ‘ieder voor zich’ is en waar dus de sterkste wint en waar het eigenbelang zegeviert. In plaats daarvan wil hij liever een maatschappij bouwen waar solidariteit de leidraad is.

Juist, mooie woorden van Klavertje. Overigens is de samenvoeging van PvdA en GroenLinks officieel nog niet zo ver. Leden kunnen tot zondag daarover stemmen. Mocht het doorgaan, dan dienen de twee links rakkers een gedeeld verkiezingsprogramma en een gezamenlijke kandidatenlijst in. Met één lijsttrekker. Dat heeft ook een voordeel. Het scheelt weer in de spreektijd tijdens de verkiezingscampagnes.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml