Jetten belooft: 'Niemand wordt van gas afgesloten deze winter'

Jetten belooft: 'Niemand wordt van gas afgesloten deze winter' 

15 september 2022 - 10:22

Nee, want dat doen de mensen immers zelf wel als ze maar wanhopig genoeg zijn, maar goed Jetten belooft wat te doen aan die absurde energieprijzen dus gaan we hem en het hele kabinet eraan houden: "Dit jaar wordt er niemand afgesloten en er komt een stevig koopkrachtpakket. Dat zullen mensen echt in de portemonnee gaan merken."

"Voor mij staat één ding echt voorop: niemand mag in Nederland in de kou komen te zitten", zegt energieminister Rob Jetten in talkshow Op1. Dat "is voor de komende winter de belofte", aldus de D66-minister. Het kabinet overlegt momenteel met energiebedrijven over manieren om afsluitingen te voorkomen. Dat zou immers jammer zijn met vage 'structurele oplossingen ergens in 2023' aan de horizon.

Maar dan de grote vraag: wordt het dan ooit wel weer normaal? "Ja, en nee", aldus Jetten. "Dat is ook mijn taak als minister van Klimaat en Energie. We gaan niet meer terug naar het oude normaal. De prijzen naar het niveau van voor de oorlog zit er voorlopig niet in maar we gaan er wel alles aan doen om die te dempen". Nou, daar moeten we het maar mee doen dan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml