Jetten laat u lekker in de kou zitten: 'Terrasverwarmers belachelijk'

Jetten laat u lekker in de kou zitten: 'Terrasverwarmers belachelijk' 

15 november 2022 - 11:23

Rob Jetten wil dat iedereen die deze winter een terras gaat pakken, lekker in de kou gaat zitten. Tenminste, zij die straks nog een terrasje kunnen betalen. Fossiel gestookte terrasverwarmers in de horeca kunnen namelijk niet meer. Het gebruik ervan in tijden van energiecrisis en klimaathaast is ronduit "belachelijk", zo vindt hij.

"Gebruik dekens of, via het stopcontact opgeladen, verwarmde kussens. Dan kun je ook heel comfortabel zitten", aldus de bewindsman tijdens de klimaattop in Egypte. "Jetten stelt al in contact te zijn met Horeca Nederland om ondernemers te verleiden schonere, meer efficiënte en klimaatbewuste keuzes te maken." Zowel gas- als houtgestookte verwarmers zorgen voor extra uitstoot van broeikasgassen en dat is niet goed voor de planeet.

Naast deze oproep uit Den Haag is ook de gemeente Amsterdam - welke gemeente anders? - van plan om opnieuw onderzoek te doen naar een stedelijk verbod op terrasverwarmers. De hoofdstad probeerde al eens eerder één specifieke horecagelegenheid te beletten om terraskachels te gebruiken, maar daar stak de Raad van State een stokje voor.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml