Jetten wil dat u lekker de trein of de bus pakt

Jetten wil dat u lekker de trein of de bus pakt 

10 juni 2022 - 16:23

Minister Rob Jetten (Energie, D66) wil dat het Nederlandse volk weer ouderwets met het openbaar vervoer gaat reizen. De bussen en treinen zitten lang niet zo vol als voor de coronacrisis en dat kan volgens hem veel beter.

Volgens Jetten is het "heel verstandig" om voor het openbaar vervoer te kiezen, nu we "de komende tijd met minder fossiele energie aan de slag moeten" als gevolg van zijn eigen Klimaatagenda de oorlog in Oekraïne. Bijkomend voordeel: benzine is dankzij de overheid onbetaalbaar: "Op dit moment, met de huidige prijzen aan de pomp, zijn veel reizen met het ov beter te doen dan met de auto"

Bovendien, als u het ov pakt dan hoeft u ook niet bang te zijn voor Autoloze Zondagen, waar het Internationaal Energie Agentschap voor pleit. Pas als er "echt tekorten" ontstaan, gaat de overheid mensen dwingen met verdergaande maatregelen aanmoedigen in de bus, trein of tram te stappen, zoals met een autoloze zondag.

Maar dan moet u wel luisteren: "Mocht dat nodig zijn, op een gegeven moment, dan overwegen we alle maatregelen", aldus Jetten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml