Jeugd: Nederlandse camping? Haha, doei
Binnenland

Jeugd: Nederlandse camping? Haha, doei.

Nederlandse jongelingen steken steeds vaker de grens over voor een vakantie. Dit zou onder meer te wijten zijn aan de verhoging van de alcoholleeftijd en de lage prijzen voor zonvakanties. Dat blijkt uit een onderzoek van NBTC-NIPO Research. 

Zo'n 50 procent van de Nederlandse jeugd ging in 2005 op vakantie in eigen land. Vorig jaar daalde dat aantal naar 22 procent, meldt NOS. 

"Wat ooit een succesformule was - de jongerencamping - dat is er niet meer. Vroeger zaten we gegarandeerd in de zomer acht weken vol met jongeren. Nu lukt dat nog maar drie weken", aldus een campinghouder in het Zeeuwse Renesse. 

Sinds de populariteit van Renesse af aan het nemen is onder de jeugd, wil de gemeente er een familiebadplaats van maken. "We hebben zelf twee jaar geleden een omschakeling gemaakt naar natuur en bed and breakfast. De resterende plaatsen hebben we verkocht aan een andere campingeigenaar", aldus de eigenaar van een camping. 

In vergelijking met Renesse doet Terschelling het een stuk beter. De jongerencampings lopen goed. "Vroeger zette ik wekelijks 5.000 biertjes om en nu zijn dat er nog 1.500. Dus dat kost geld. Ook de horeca heeft het zwaar op Terschelling. Over de hele linie kun je wel zeggen dat het rustiger is geworden op het eiland." 

Alle artikelen geladen. Overzicht →