Jeugdtrainer voor ogen van kids neergeknuppeld
Sport

Jeugdtrainer voor ogen van kids neergeknuppeld.

Ook in het gemoedelijke Zwolle kan het er af en toe ruig aan toe gaan: tientallen jonge voetballende kinderen hebben hun jeugdtrainer voor hun neus in elkaar geslagen zien worden.

Het slachtoffer is ene Uwais Goelab (22), trainer van de D1. Hij was vorig week woensdagavond rustig zijn oefenvormen aan zijn spelers aan het uitleggen toen de daders plotseling het veld opliepen en hem met knuppels op zijn rug, armen en benen sloegen. Ook kreeg hij een schop tegen het hoofd te verduren.

Eerder werd de jeugdtrainer ook al in elkaar geslagen tijdens een zaalvoetbaltoernooi. Aanleiding destijds zou een ruzie over een gebroken kettinkje zijn geweest. De politie heeft nog niemand opgepakt maar onderzoekt de zaak, aldus De Stentor

De aanval zorgt ook voor onrust bij de gemeenschap rondom de Miesbahoel Islam Moskee waartoe Goelab behoort. Volgens de lokale imam (en oom van het slachtoffer) kan de boel wel eens escaleren als de politie niemand oppakt: "Wij hebben altijd in de politie vertrouwd en dat benadrukken we ook bij onze jongeren. Maar dat zullen zij niet meer geloofwaardig vinden wanneer er een derde aanval komt."

Wordt vervolgd...

Alle artikelen geladen. Overzicht →