Jeugdzorg faalt keihard, kids te lang uit huis geplaatst

Jeugdzorg faalt keihard, kids te lang uit huis geplaatst 

08 november 2021 - 11:41

Daar ben je als ouder lekker mee... Wordt jouw kind - om wat voor reden dan ook - uit huis geplaatst, heb jij je leven gebeterd, zit je er bovenop om het kind weer terug te krijgen, lukt dit niet omdat jeugdinstellingen er een potje van maken. Met als uiteindelijke resultaat: het kind is dusdanig gehecht aan het pleeggezin dat steeds zwaarder gaat wegen in de rechtbank.

Het is de schrijnende werkelijkheid in ons zo fantastische kikkerlandje. Uit huis geplaatste kinderen verblijven soms veel langer dan zou moeten bij pleeggezinnen, doordat begeleiding en hulp voor terugkeer van uit huis geplaatste kinderen met regelmaat onvoldoende is, schrijft het AD. 

Het gaat om zo'n 45.000 kinderen, geen klein getal. Wanneer de gang naar de rechtbank gemaakt wordt bepalen de rechters regelmatig dat kinderen weer terug naar hun pleeggezin moeten, want ja: de instanties die erover gaan komen maar niet met een update dat het beter gaat. Gevolg: de kinderen zitten zo lang bij hun pleeggezin dat op een gegeven moment een punt bereikt wordt dat ze daar maar beter kunnen blijven, want ze zijn teveel gehecht aan dat pleeggezin.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml