Tijdelijk hoofd Jezus pijnigt de ogen
Raar

Tijdelijk hoofd Jezus pijnigt de ogen.

In het Canadese Sudbury heeft een standbeeld van het kindeke Jezus een geheel nieuw gelaat gekregen, en daardoor lijkt het hemelse schepsel nu meer op een satanistisch gedrocht.

"Het standbeeld is al één of twee keer eerder gevandaliseerd", vertelt priester Lajeunesse. "Het is altijd Jezus' hoofd dat verdwijnt."  Normaal gesproken ligt Jezus' harses altijd wel in de buurt, in de bosjes ofzo, maar dit keer niet. "We hebben hoog en laag gekeken. Geen hoofd. Geen Jezus", sipt de priester.

Lajeunesse ging volgens CBC op zoek naar iemand die een nieuw porem voor de zoon van de schepper kon scheppen, maar helaas. Gelukkig wilde een plaatselijke kunstenares wel een nieuwe kanis kleien, maar dat bleek een droef drama. De parochianen vinden hun nieuwe Jezus maar ruk, en tot overmaat van ramp begint de klei door de regen al af te brokkelen.

"Het is een begin", aldus Lajeunesse, die probeert te redden wat er te redden valt. Of het echt een goed idee is dat de kunstenares volgend jaar een nieuwe poging met steen gaat ondernemen, valt te bezien. De kerkman hoopt dat het eindresultaat beter is.

Alle artikelen geladen. Overzicht →