Jihadbruidje Angela nam 'onbewust' deel aan IS en heeft spijt

Jihadbruidje Angela nam 'onbewust' deel aan IS en heeft spijt 

04 februari 2022 - 12:40

Ons landje repatrieerde gisteren nog vijf vrouwen en hun 11 kids uit een Koerdisch kamp in Syrië, maar iemand die op eigen kracht wist terug te keren naar Fort Europa was ene Angela B. Vandaag staat ze voor de rechtbank in Amsterdam krokodillentranen te huilen en zegt ze spijt te hebben dat ze aan de strijd van Islamitische Staat heeft deelgenomen. Bovendien deed ze dit naar eigen zeggen 'onbewust'.

Zij wilde namelijk helemaal niet naar Syrië afreizen om zich aan te sluiten bij Islamitische Staat. Het enige wat ze wilde, was op haar 18de trouwen met haar grote held de jihadstrijder Fabio P., die ze na haar bekering tot de islam leerde kennen via internet. "Ik zag hem als een held in Syrië die alle moslims aan het helpen was." Ze beweert dat ze door hem "heel erg in de maling was genomen". Ze zou een andere voorstelling hebben gehad van de situatie in Syrië. "Ik heb heel vaak geprobeerd weg te komen, ben zelfs op een lijst gezet om gestenigd te worden. Mijn redding was dat ik zwanger was", stelde de vrouw die in totaal met liefst drie IS-strijders getrouwd was, en niet de minsten: al haar lovers waren kopstukken van de terreurgroep.

Goed verhaal heeft ze hè? Nou, het Openbaar Ministerie is niet overtuigd. Volgens het OM wist Angela dondersgoed welke gruweldaden IS pleegde. Zo schreef ze destijds op haar 18de (!) in een afscheidsbrief aan haar moeder dat ze ‘wilde sterven onder de islamitische vlag’. Verder zijn er talloze foto’s waarop ze een wapen toonde en een testament met belastende teksten dat ze tot het bittere einde bij IS wilde horen met een strijder.

Maar nee, dit was allemaal niet de bedoeling. "Ik moest gewoon doen dat ik bij ze hoorde, dat beeld heb ik geprobeerd op te houden. Als ik dat niet had gedaan, had ik hier vandaag niet meer kunnen zitten", aldus Angela in de rechtbank. Het OM eist desondanks dat Angela zes jaar de bak in verdwijnt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml