Jihadisten uit Rio voor de rechter
Buitenland

Jihadisten uit Rio voor de rechter.

Een Braziliaanse rechter staat achter de aanklacht tegen acht mannen die worden beschuldigd van het beramen van aanvallen tijdens de Olympische Spelen. De groep zou geïnspireerd zijn door terreurgroep Islamitische Staat (IS) en buitenlanders, homo's, sjiitische moslims en joden willen wegwerken. 

Volgens rechter Marcos Josegrei da Silva van het Federale Hof in Curitiba is er voldoende bewijs om de acht mannen te vervolgen. Dit is in Brazilië een primeur, want dit is de eerste keer dat er een vervolging plaatsvindt op grond van de nieuwe terrorisme wet die eerder dit jaar is ingevoerd, aldus JPost.

Naast beschuldigingen van aanvallen op bepaalde groepen, worden de mannen ook verdacht van afpersing. Daarnaast werden zeven van de acht betrapt op misbruik met minderjarigen. 

De acht zijn onderdeel van een groep bestaande uit elf personen. Ze werden gearresteerd in juli, een paar weken voordat de Olympische Spelen begonnen. De elfde meldde zichzelf bij de politie nadat de anderen waren gearresteerd. De mannen zijn allemaal Brazilianen waarvan er bij twee vaststaat dat ze zich hebben bekeerd tot Mo's fanschare.

Alle artikelen geladen. Overzicht →