Jihadverdachte Laura H. ontkent alles
Binnenland

Jihadverdachte Laura H. ontkent alles.

De vorig jaar met haar twee zoons uit IS-gebied gevluchte Laura H. (21) uit Zoetermeer ontkende vanmorgen naar Nederland te zijn gestuurd voor het plegen van een aanslag in opdracht van terreurgroep Islamitische Staat. Ze hield haar tranen niet tegen toen ze vertelde dat zij naar Iraaks Koerdistan was gevlucht omdat ze de daden van IS verschrikkelijk vond.

Ook vertelde Laura dat ze nooit de intentie had om zich bij IS aan te sluiten en dit dan ook niet heeft gedaan. "Er wordt gedaan alsof ik een crimineel ben, en dat ben ik niet", riep ze volgens de Gelderlander.

Raar verhaal

Toch heeft ze nog niets willen zeggen over haar reis naar IS-gebied of over haar vlucht naar Koerdistan, behalve haar man aan te wijzen, die haar naar het kalifaat lokte. Het Openbaar Ministerie kan daarom helemaal niets, zeker niet omdat chatgesprekken tussen Laura en haar vader zijn opgedoken, waarin zij aanvankelijk de daden van IS verheerlijkte en zei 'te willen leven voor Allah'. De rechtbank heeft een verzoek tot schorsing van de voorlopige hechtenis mede om die reden afgewezen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →