Jochie (11) betrapt achter stuur sportauto
Binnenland

Jochie (11) betrapt achter stuur sportauto.

Een elfjarige jongen afgelopen nacht in Krimpen aan den IJssel betrapt achter het stuur van een sportauto. De eigenaar van de auto bleek gewoon doodleuk naast hem te zitten.

Agenten zagen het voertuig hortend en stotend twee kruisingen over rijden. Toen de bestuurder de politiewagen in het vizier kreeg, probeerde hij al rijdend en quasi onopvallend te wisselen met de bijrijder, dit lukte uiteraard niet.

"Toen het voertuig eenmaal tot stilstand was gebracht stapte de bijrijder uit en zagen de agenten hoe een zeer jonge bestuurder vliegensvlug overstapte naar de stoel van de bijrijder. Maar deze truc, daar trapten de agenten natuurlijk niet in", aldus de politie op Facebook.

Omdat de jongen nog geen twaalf is, schreef oom agent geen bon aan hem uit. Wel aan de eigenaar van de auto: ten eerste dat hij het in zijn hersens haalde een 11-jarige te laten autorijden, maar ook vanwege het feit dat de APK van de auto al geruime tijd (sinds 2007) was verlopen en er geen verzekering voor de auto was afgesloten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →