Joepie, 'bibliotheekkat' in Texas mag blijven
Buitenland

Joepie, 'bibliotheekkat' in Texas mag blijven.

Browser de Kat behoort al ruim zes jaar tot het levende meubilair van de bibliotheek van White Settlement, een plaatsje in Texas. Zijn verblijf daar werd echter bedreigd toen er klachten binnenkwamen van mensen met een kattenallergie. Daarop volgde wereldwijde bemoeienis: nu mag de bibliotheekmascotte blijven. 

Naast de protestacties tegen Brexit en de taxistandplaatsen op Utrecht Centraal, werd er wereldwijd ook geprotesteerd tegen de verhuizing van een heuse 'bibliotheekkat'. Toen bekend werd dat de gemeenteraad Browser uit de bibliotheek wilde zetten wegens allergische reacties van bezoekers, kreeg Ronald White, burgemeester van het plaatsje White Settlement, ruim 1.800 e-mails over de kat. De berichten kwamen onder andere uit Duitsland, Frankrijk, Maleisië en Canada.

Vanwege de enorme hoeveelheid reacties werd volgens the Independent een spoedvergadering ingelast, waarin werd besloten de kat toch maar te laten blijven. 

De kat werd ooit naar de bibliotheek gehaald om op muizen te jagen, maar wordt door jonge en oude bibliotheekbezoekers geliefd. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →