Johan Derksen: Brenet mijnwerker die niet heeft gedoucht
Sport

Johan Derksen: Brenet mijnwerker die niet heeft gedoucht.

Superleuk programma, dat Voetbal Inside. Niet voor niets sleepte het kijkcijferkanon al meerdere prijzen in de wacht. Komt mede doordat de vaste tafelheren René van der Gijp en Johan Derksen zich niets aantrekken van politiek correcte praatjes.

Sommige uitspraken vallen echter niet zo lekker bij kijkers. Gisterenavond ging het bijvoorbeeld kortstondig over de drie allerslechtste linksbacks van Nederland.

Nu zetten wij geen vraagtekens bij de deskundigheid van het kwartet Van der Gijp, Genee, Hans Kraay Jr. en Johan Derksen. Als zij van mening zijn dat Mitchell Dijks (Ajax), Miquel Nelom (Feyenoord) en Joshua Brenet (PSV) er geen pepernoot van kunnen, wie zijn wij dan helemaal om dat in twijfel te trekken?

Daarna volgde er echter een uiterst pijnlijk momentje, waarin de maat genomen werd met de donkere huidskleur van de 23-jarige linkervleugelverdediger van de Eindhovenaren.

Wilfred Genee: "Weet je trouwens waar die Brenet geboren is?"

Johan Derksen: "Nee"

Wilfred Genee: "Kerkrade"

René van der Gijp: "Jezus"

Johan Derksen: "Nou, dat is een oude mijnwerker die zich niet gedoucht heeft." Derksen, die meteen leek door te hebben dat dit niet zo'n handige uitspraak is, gooide er nog wel achteraan: "Weer een verkeerde grap." Dat kon echter niet voorkomen dat op Twitter de pleuris uitbrak.

Alle artikelen geladen. Overzicht →