Johan Derksen wil Zwarte Piet
Entertainment

Johan Derksen wil Zwarte Piet.

We hebben het weer overleefd. Sinterklaas is weer veilig ons land uit gevlucht en we kunnen het even niet over Zwarte Piet hebben. Of toch wel, want de discussie gaat gewoon lekker door. Tenminste als het aan Johan Deksen ligt, die pleit voor Zwarte Piet.

Dit zei de RTL 7-ster Johan Derksen gisteravond tijdens Voetval Inside. “We kunnen toch rustig zeggen dat als 83 procent van de Nederlandse bevolking een Zwarte Piet wil hebben, waarom moeten we dan onze oren laten hangen naar een paar extremisten die het niet willen?”

Aan tafel zaten verder Gertjan Verbeek en Wilfred Genee. Verbeek sloot aan bij Derksen: "Ik wil wel een echte Zwarte Piet erbij." Alleen Genee hield voet bij stuk.

Genee: "Er moet wel iets veranderen, maar het zou iets geleidelijker kunnen."

Derksen: "Waarom zou het moeten veranderen? Ik heb twee kinderen grootgebracht met Sinterklaas en Zwarte Piet en echt zonder racistische bedoelingen, hoor."

Genee: "Ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen anders voelt."

Derksen: "Sommige mensen vinden het ook wel heel lekker om zich anders te voelen en zich racistisch benaderd te voelen. Daar hebben ze een goed gevoel bij, want dan kunnen ze dat weer lekker uitventen naar buiten uit."

Eerder noemde Derksen Sylvana Simons in het programma zo trots als een 'aapje'.

Alle artikelen geladen. Overzicht →