Johan Remkes krijgt Machiavelliprijs, want 'weet mensen te binden'

Johan Remkes krijgt Machiavelliprijs, want 'weet mensen te binden' 

22 februari 2023 - 09:41

Wij zijn benieuwd of iedereen het wel hier mee eens is, maar niemand minder dan Johan Remkes, die afgelopen zomer de gesprekken tussen politiek Den Haag en de boeren weer op gang hielp, wint de Machiavelliprijs. Hoera!

De Machiavelliprijs wordt jaarlijks uitgereikt voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie. Remkes krijgt de prijs omdat hij "mensen weet te binden en in beweging weet te brengen", meldt RTL Nieuws.

De prijs wordt vanmiddag door stichting Machiavelli aan Remkes uitgereikt in Den Haag. "De Remkes-factor, die gaat over communicatie", schrijft de jury over de VVD'er. "Johan Remkes verbindt partijen en weet een vastgelopen dialoog weer op gang te brengen. Met oog voor de verschillen tussen de denkkaders in politiek Den Haag en de dagelijkse praktijk van de boeren."

De jury prijst naast zijn 'scherpe blik op de inhoud' ook 'zijn warme gevoel voor het aanwezige sentiment'. "Helder taalgebruik en een nuchtere opstelling. Met gezag zenden, maar ook ontvangen. Weten wanneer je moet praten, moet luisteren en wanneer je moet zwijgen", concludeert de jury.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml