Johan Vollenbroek: 'Met BBB lopen we vast op stikstofcrisis'

Johan Vollenbroek: 'Met BBB lopen we vast op stikstofcrisis' 

16 maart 2023 - 11:50

Niet iedereen is blij met de overwinning van de BoerBurgerBeweging. Neem Johan Vollenbroek, voorzitter van Mobilisation for the Environment (MOB). Hij voorziet dat Nederland zal vastlopen op de stikstofcrisis, als de winst van de BBB ertoe leidt dat het stikstofbeleid niet doorgaat: "Een halvering van de veestapel is de enige uitweg", zo zegt hij.

Als Nederland vastloopt op de stikstofcrisis heeft dat volgens Vollenbroek grote economische gevolgen. Bovendien komen dan ook klimaatprojecten stil te liggen, waardoor de regering het doel voor 2030 niet haalt om de uitstoot van broeikasgassen in elk geval met 55 procent te verminderen ten opzichte van 1990. En dat is weer slecht nieuws voor de planeet.

Voor wie zich afvraagt wat de MOB ook alweer is: deze club heeft tal van rechtszaken gewonnen tegen provincies, die weigerden op te treden tegen boeren die niet de juiste natuurvergunning hebben. MOB procedeerde onder meer met succes tegen het zogeheten Programma Aanpak Stikstof (PAS): de Raad van State bepaalde in 2019 dat dit in strijd was met Europese natuurbeschermingswetten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml