John de Mol boos, werkt niet mee aan BOOS

John de Mol boos, werkt niet mee aan BOOS 

24 augustus 2022 - 14:09

De schandalen rondom het programma The Voice. Ook ruim een half jaar na de onthullende aflevering van BOOS omtrent grensoverschrijdend gedrag van bandleider Jeroen Rietbergen en coaches Ali B. en Marco Borsato bij het programma, is er nog veel onduidelijk over wat er nou precies gebeurd is, en waar een persoon als baas John de Mol allemaal wel of niet van op de hoogte was. 

Reden voor onze NPO-collega's van BNNVARA om daar een tweede aflevering van te maken. Presentator Tim Hofman had dan ook om nog een interview met de heer De Mol gevraagd. Dat verzoek werd begin augustus gedaan, maar De Mol heeft laten weten hier niet aan mee te willen werken.

"Er zou sprake zijn van nieuwe informatie waaruit zou blijken dat John de Mol ten tijde van het eerste interview op de hoogte was van meer dan één geval van seksueel grensoverschrijdend gedrag van de heer Rietbergen", staat in de verklaring van De Mol te lezen. "Wij waren verbijsterd door deze valse beschuldiging, aangezien de werkelijkheid is dat er op dat moment niet meer dan één concrete melding bij John de Mol bekend was."

De Mol vroeg Hofman na het verzoek voor een tweede gesprek om inzage in al het materiaal waarop de beschuldiging dat hij van meer meldingen zou hebben geweten gebaseerd was (zodat hij zich vast kan indekken, red.). Op basis van de informatie die De Mol toegestuurd heeft gekregen, kon hij opgelucht ademhalen stelt hij dat er "geen enkele concrete onderbouwing" van de beschuldiging is. Het zou gaan om een heimelijk opgenomen telefoongesprek tussen een anoniem persoon en een vertrouwenspersoon van productiehuis ITV en een aantal apps.

Nee totaal niet verdacht dit, natuurlijk. Hoe dan ook, morgen om 16.00 uur kunt u weer digitaal zappen naar het YouTube-kanaal van Boos, want dan komt de aflevering online.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml