'Jonge mannen vaak zonder condoom van bil'

'Jonge mannen vaak zonder condoom van bil' 

26 september 2022 - 10:51

Ja dat hadden wij u ook wel kunnen vertellen... Maar goed, onderzoek van het kenniscentrum Rutgers laat u zien dat het merendeel van de jonge mannen met verschillende seksuele contacten nooit of alleen soms een condoom gebruikt, dus is het nu waar.

Opmerkelijk genoeg zeggen de jongeren tussen 20 en 25 jaar oud die de peiling hebben ingevuld het wel belangrijk te vinden dat hun sekspartner geen soa krijgt. Maar ja, de dames gebruiken vaak al anticonceptie om niet zwanger te worden en seks met condoom zou nou eenmaal "minder lekker" zijn.

"Het gaat om 14 procent van de jonge mannen met 'casual' seks dat nooit een condoom omdoet, 57 procent van deze groep pakt soms een rubbertje erbij. Bijna alle jonge mannen - 94 procent - zeggen in het onderzoek het belangrijk te vinden een vrouw niet zwanger te maken."

Anticonceptie-expert Ineke van der Vlugt van Rutgers zegt teleurgesteld te zijn dat een deel van de jonge mannen enkel naar hun vrouwelijke sekspartner kijkt om ervoor te zorgen dat zij niet zwanger wordt. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml