Jonge meiden massaal aan de abortus want de pil is kut!

Jonge meiden massaal aan de abortus want de pil is kut!  

13 juli 2023 - 11:23

Och och, alle hitsige meisjes meisjes toch. Je zou maar in de ban zijn geraakt van één of andere Amsterdamse yoga-wappie die beweert dat de pil kut is en de spiraal levensgevaarlijk. Wat doe je dan als je toch lekker wil neuken maar nog geen kinderen wil? De meiden van tegenwoordig regelen hun anticonceptie massaal via een app waarin ze bijhouden wanneer ze wel en niet vruchtbaar zijn. Verder gebruiken ze niks en dat gaat natuurlijk aan de lopende band mis!

Dat zegt het Nederlands Genootschap van Abortusartsen (NGVA) tegen onze gewaardeerde collega's van de staatsomroep. Het gaat vooral om dames tussen de 18 en 28 jaar die de pil en spiraal links laten liggen. Dit doen ze omdat ze ervan overtuigd zijn geraakt dat de pil en spiraal hun hormoonhuishouding de vernieling in zou helpen. Allemaal leuk en aardig, maar het gevolg is dat de abortusklinieken inmiddels overlopen van jonge vrouwen die - je verwacht het niet! - toch zwanger worden.

Nou ja zeg! Hoe bestáát het!

Laten we de cijfers er even bijpakken. De kans op een zwangerschap is 0,1 procent bij een hormoonspiraal. Bij de pil is dat 0,3 procent. Gebruik je die, dan is de kans dus zeer gering dat je door je scharrel of one-night-stand ineens met een kleine wordt opgescheept. En hoe zit dat dan met dat gedoe waarbij vrouwen hun natuurlijke cyclus als anticonceptie gebruiken en daar apps en temperatuurmeting voor gebruiken? Nou, voer je alles perfect uit dan is de kans tien procent (!) dat je zwanger raakt, maar in de praktijk loopt de kans op tot liefst 23 procent!

En dat komt doordat jongeren extra hitsig zijn, extra vruchtbaar zijn en een broertje dood hebben aan het gebruik van condooms, wat dan weer erg logisch en een goede ontwikkeling is.

Maar goed. Je denkt het dus allemaal goed te regelen en dan ben je ineens zwanger omdat je ladderzat was en je tekeer bent gegaan met de 18-jarige spetter uit het dorpscafé. En dan rest er dus niks anders dan aan de hand van papa en mama een walk of shame richting het abortuscentrum. Oeps. Het zal je dochter maar zijn.

Rutgers, een kenniscentrum vol met mensen die verstand hebben van seks, luidt daarom de noodklok. Het kwaad komt volgens hen vooral van social media. TikTok en Instagram staan vol met misvattingen en desinformatie over de pil en spiraal. Complottheorieën hierover raken steeds meer in zwang onder jongeren. En daar gaat het dus mis.

Ons advies: slik gewoon de pil, spiraal ook prima. Maar geen condoom!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml